GRAPEFRUIT, RŮŽOVÝ esence 15ml

Kód: 1922
Novinka
Značka: BEWIT
588 Kč
Skladem (2 ks)

Svěží, jasná vůně grapefruitového esenciálního oleje připomíná lehkost a radost. Je to „rozzářené jižní slunce, které očistí, rozptýlí i příjemně zchladí”.

Detailní informace

Detailní popis produktu

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z GRAPEFRUITU

Grapefruit byl vypěstován šlechtěním. Původ stromu, stejně jako jeho jméno, je neznámý. Předpokládá se, že jde o hybrid pomerančovníku a pomela.
Často je využíván jako vonná složka v parfémech, kosmetice, při výrobě mýdel, ale i potravin.
Grapefruit se vyskytuje v růžové, červené a bílé odrůdě a všechny produkují esenciální oleje s podobnými vlastnostmi.

Drobné rozdíly se nachází v dřeni kůry.

Bílý grapefruit ji má jasnější, bělejší a sušší v porovnání s grapefruitem nebo růžovým grapefruitem. Bílá odrůda má mírně hořký podtón. Růžový grapefruit má podtóny sladší. Je tedy vhodnější pro děti, které mají raději sladší vůně.

Obecně se esenciální olej z grapefruitu využívá z hlediska svého působení především v rovině fyzické.
Bílý grapefruit, narozdíl od grapefruitu, má jasnější barvu a přináší tak světlo a lásku. Díky svým vibracím se využívá spíše na energetické a mentální úrovni, je skvělým pomocníkem pro nastolení rovnováhy ženských a mužských energií. Nabízí sebevědomí, vytvoření rovnocenných vztahů.

Očisťující

Grapefruitový esenciální olej je známý svou schopností pomoci přírodní cestou vylučovat nepotřebné, škodlivé látky a vodu z těla.

Zbavující mastnoty

V kosmetice se grapefruit často přidává do sér, krémů, které jsou určené pro mastnou, zanesenou a aknózní pleť. Zanechává pleť i póry čisté.
V péči o vlasy je vhodný u mastných vlasů.

S grapefruitem do plavek

Uvádí se, že inhalace esenciálního oleje z grapefruitu může pomoci potlačit chuť na jídlo, snížit chuť na sladké.
Často je součástí přípravků na pokožku těla, které pomáhají vypínat pokožkua zbavit ji pomerančové pokožky.

Uvolňující

Inhalací esenciálního oleje grapefruit se “spustí relaxační režim v těle” a lze tak klidně relaxovat. Olej má tendenci zklidňovat nervové napětí a úzkost.
S pomocí vůně grapefruitového esenciálního oleje lze zabojovat proti únavě a stresu.

Odstraňující pachy

Dokáže eliminovat nepříjemný zápach v domácnosti i na těle, bývá často využíván v antiperspiran­tech.

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE GRAPEFRUITU

  • Účinně neutralizuje nepříjemný zápach.
  • Může být vhodný při celkovém napětí organismu.
  • Mohl by ulevit od stresu, při špatné náladě.
  • Podporuje očistu těla, je možná pomoc při odstranění toxinů a přebytečné vody z těla.

 

  • BEWIT AC SKIN může být nápomocen při zbavování se pomerančové pokožky.
  • Vhodný jako doplněk při hubnutí. Stačí před jídlem si nakapat pár kapek a inhalovat.
  • Pokud potřebujete “zhubnout do plavek”, doporučujeme přidat směs esenciálních olejů BEWIT WLOSS a BEWIT PRAWTEIN WLOSS, který pomůže všechny doplnit potřebné minerály a vitamíny. Nabízíme i všeříkající sadu SLIM BODY.
  • Pro aplikaci na pokožku nařeďte esenciální olej grapefriut se za studena lisovanými rostlinnými oleji BEWIT.
  • Staňte se autorem a namíchejte si s BEWIT Essential Base Oil svůj ideální prostředek sestavený na míru potřebám vaší pleti.
  • Doplníte-li ošetření pleti esenciálním olejem grapefruit v nosném oleji některou esenciální vodou BEWIT, bude vaše pleť více hydratovaná a zjemněná. Tato synergie je vhodná zvláště pro aknózní mastnou pokožku. Esenciální voda je rovněž ideální k dočištění pleti.
  • Esenciální olej grapefriut se velmi dobře doplňuje s patchouli, kadidlem, meduňkou, santalovým dřevem a ylang ylang.

 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE GRAPEFRUITU

Grapefruit jako tajemství

Historie a původ grapefruitu je zahalen tajemstvím. Některé zdroje ukazují, že ovoce bylo poprvé vyšlechtěno na Jamajce. Později dostal název „grapefruit“, protože ovoce vypadalo jako shluky hroznů visící na stromech.

Grapefruit přivezli do Španělska z tropické Asie arabští obchodníci ve 12. století stejnou cestou jako pomerančovníky. Odtud je v 18. století přepravil kapitán Shaddock do Karibiku. To vedlo spolu s jejich křížením k pěstování grapefruitu v Novém světě.

 

Český botanický název: Citroník rajský
Anglický název: Grapefruit
Latinský název: Citrus paradisi
Země původu: Indie
Způsob výroby: Lisováním za studena
Použitá část rostliny: Kůra

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: